Nieuwe plannen I

Tijden geleden vroeg collega Dave Sahanaja me of het geen leuk idee zou zijn om eens samen te gaan schrijven. Ik had hem verteld dat ik op een punt was aanbeland waarvan ik wist dat ik nieuwe keuzes moest maken. Ik heb namelijk een ontzettende brede interesse. En dat vertaalt zich op muziekgebied in heel veel verschillende werkzaamheden. Ik zie overal mogelijkheden in en heb altijd plannen en nieuwe ideeën. En nu is het ook zo dat de meeste muzikanten zicht niet alleen maar bezighouden met één ding. Maar prioriteiten stellen is wel belangrijk. Dat voel ik al langer maar ik wilde mezelf ook de tijd gunnen om intuïtief te gaan ontdekken waar het met mij naartoe zou gaan.

Omdat ik mijn aandacht zo moest verdelen over iets teveel leuke zaken, kreeg alles maar een beetje voeding. Daardoor kon niet één ding echt tot zijn recht komen, wortelen en een echte smoel krijgen. Maar ik geloof ook dat ik dat misschien wel nodig had om tot een punt te komen, ooit een keertje. En nu weet ik veel beter waar ik voor ga kiezen en wat ik ook achter me ga laten.

Heb ik nu minder plannen en ideeën? Neeeuuuuj. Dat blijft gewoon doorgaan bij mij! Maar ik parkeer ze (bijna J) allemaal in een ideeënmandje ergens in mijn hoofd, computer of laptop. Wie weet voor een ander moment, er een beetje van uitgaande dat ik nog wel wat decennia in deze interessante wereld mag doorbrengen.

Dave en ik spreken nu regelmatig af. Voldoende ideeën, keukentafelgesprekken en een homestudio waarin we meteen ideeën kunnen opnemen. We plannen wekelijks een songwritingsessie en dat is natuurlijk een goeie stok achter de deur. En twee weten meer dan één. Ik schreef voorheen liever alleen maar ik ben blij te ontdekken dat co-writing ook dus gewoon kan. Yeah!

Nieuwe plannen: altijd best spannend maar ook enorm motiverend en super inspirerend!

Over de schrijver
Reactie plaatsen